Navigation Menu+

Waar is Kiko?

cvdv_Kiko_400Waar is Kiko? is een zoekboek vol verrassingen, voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Elke pagina heeft een flap, een rijmpje en een zoekopdracht. In de kleurrijke illustraties zitten veel dieren verscholen. Kinderen moeten goed kijken om Kiko te vinden. Het grappige vogeltje heeft zich verstopt tussen de dieren, in de bomen en struiken en achter het hoge gras. Al zoekend zien ze hoe mooi de Afrikaanse dieren en hun leefomgeving zijn. Spelenderwijs ontdekken ze op elke pagina steeds nieuwe dingen. Kiko is een boek dat nooit verveelt.
Op 11 november 2009 won Kiko de derde prijs in de wedstrijd ‘Open je eigen boek’ en is hij in de catalogus van de 25 mooiste boeken van deze wedstrijd opgenomen.

 

Enkele recensies:

bol.com: Veelbelovend debuut.
Trotsemoeders.nl: Dit boek combineert eigenlijk alles wat een boek aantrekkelijk maakt voor kinderen. Mooie prenten, dieren, flapjes, op rijm geschreven en het betrekt je kind bij het boek door middel van zoekopdrachten. [..] Mijn dochter maakt er al snel een wedstrijdje van wie het eerst Kiko heeft gevonden.
bol.com: Een mooi boek met schitterende prenten waarop veel te zien is. Met op elke apgina een flapje, een rijmpje en een zoekopdracht (Waar is Kiko?) heb je eigenlijk alle belangrijke elementen voor een kinderboek te pakken! Wanneer het verhaal uit is en je denkt klaar te zijn met zoeken, staat je nog een leuke verrassing te wachten… Voorlopig leg je het boek nog niet weg! Zoeken is soms best lastig, dus tuur gezellig met je kind mee.
bol.com: Verrassende wending, geniaal gevonden. Met een rijmpje, een flapje en een zoekopdracht is ieder kind te vermaken. Mooi meegenomen zijn de bijzondere illustraties. De collagestijl van Cindy van de Ven maakt de illustraties uniek ten opzichte van veel andere prentenboeken. Oftewel, een prentenboek dat niet snel zal vervelen en keer op keer voorgelezen zal (moeten) worden.
Ciao shopping: Qua tekst is het boek leerzaam en leest lekker vlot. De prenten zijn schitterend en het is helemaal geen straf om deze uitgebreid te bekijken, tijdens je zoektocht naar Kiko. [..] Op den duur weet je natuurlijk waar het vogeltje zich bevindt, maar dat maakt eigenlijk de pret er niet minder om. Bovendien, leg het boek maar eens een tijdje weg… Wedden dat je daarna weer als vanouds moet zoeken? Dit boek is zeker niet zomaar een kinderboek. Het is eigenlijk een boek voor het hele gezin!